Bokser Roger Kool

In de aanloop naar het White Collar Boxing event zetten we regelmatig een bokser in de spotlights! Waarom doen de boksers mee, wat drijft ze en waar lopen ze tegenaan in de voorbereidingen?

Wie?: Roger Kool
Leeftijd?: 47 jaar
Hoe lang boks je?:? iets langer dan 1 jaar
Wat is je motivatie?: Fit blijven op een uitdagende manier

Even voorstellen

Roger woont met zijn vrouw en kinderen in Numansdorp en is een echte ondernemer! Hij is sales executive bij een grote software leverancier uit Canada, heeft een detacheringsbedrijf met IT specialisten ?n hij is eigenaar van een nieuwe natural frozen yoghurt formule. Het merk Llaollao komt uit Spanje en de eerste winkel in Nederland zit in Scheveningen! Maar Roger zit niet stil en is al bezig met grootse uitrolplannen voor de rest van het land.

Over boksen

Roger bokst sinds november bij TYR, maar boksen is zeker geen onbekend terrein voor hem. Hiervoor deed hij dit ook al twee keer in de week in Oud-Beijerland. Daar trainde hij met Koshan, ??n van

de White Collar Boxing Event trainers. Het afgelopen half jaar is Roger ?cht fanatiek gaan boksen. Roger traint 5 keer per week. Hij traint samen met de andere White Collar boksers, maar hij heeft ook Personal Training bij Koshan samen met Omar..

Boksen is een sport waar Roger zich helemaal in kan verliezen. Hij is ook andere sporten gestart en weer gestopt. Om fit te blijven zocht hij een sport waar je echt intensief aan het trainen bent en die ook nog eens leuk is.

?Met boksen kan ik mezelf echt pushen. Het is de enige sport die me een bepaalde voldoening geeft als ik fysiek helemaal naar de klote ga. Ik haat het dan verschrikkelijk, maar uiteindelijk vind ik het toch weer heel lekker. Dat komt gewoon omdat het leuk is, dat is een belangrijke drijfveer voor mij.

Boksen is een hele technische sport. Je moet slim zijn en er goed over nadenken. Mensen die er niets van weten snappen het vaak ook niet.?

Het technische aspect is best moeilijk, maar hier haalt hij dan ook zijn uitdaging vandaan. Roger vindt het fysieke aspect leuk, maar juist ook om samen met een groep mensen te werken naar een hoger niveau.

“Als ik helemaal stuk ga tijdens het sparren denk ik weleens, waar ben ik aan begonnen? Je gaat vaak kapot, maar je wilt niet opgeven, je wilt overleven en doorgaan!?

Op weg naar het event

Koshan is degene die Roger enthousiast heeft gemaakt over het White Collar Boxing event. ?Ik ben toen een dagje mee gaan trainen bij TYR boxing en dat voelde goed. Ik werd hartelijk ontvangen door veel behulpzame mensen. Het is bij TYR geen testosteron bom waar je in terecht komt. Ik voel me er thuis.?

D?t gevoel, vechten en in groepsverband werken naar een doel voor een goed doel zorgde ervoor dat Roger zich heeft aangemeld. Het goede doel Lymph & Co draagt hij een warm hart toe, want ook hij heeft helaas veel te maken gehad met kanker bij mensen dichtbij hem. ?Ik vind het belangrijk dat elke euro die gedoneerd wordt, dat die ook echt naar het doel gaat. Ik kies liever om mijn steentje bij te dragen aan een kleinschalig en waardevol doel, zoals Lymph & Co.?

Koshan is trainer voor het event, maar zal ook de coach van Roger zijn strakjes in de ring. ?Hij kent alle boksers, dus samen met hem kan ik me optimaal voorbereiden.?

??Waar ik wel een beetje benauwd voor ben is dat ik zenuwachtig zal zijn in het begin. Ik ben bang dat ik alles wat ik bedacht en geleerd heb zal laten varen. Je wil niet in de eerste 10 seconden al knock-out zijn. Ik ben niet bang om klappen te krijgen. Ik ben eerder bang om te hard te slaan. Want blijkbaar doe ik dat erg hard.?

Roger heeft een vermoeden tegen wie hij moet gaan boksen en houdt daar rekening mee, maar uiteindelijk maakt het niet uit. Als het maar iemand op eigen niveau is. ?Ik ga niet de ring in met Ruud, dat is echt een hele goede bokser met jaren ervaring.? Omdat de boksers een tegenstander krijgen van een gelijkwaardig iemand is Roger ook niet bang dat dit gaat gebeuren. ?Ik ben een redelijk aanvallende bokser, ik kom steeds weer naar je toe lopen. Maar afhankelijk van mijn tegenstander zal ik mijn strijdplan aanpassen.?

?Ik moet gewoon winnen. Er komen allemaal gasten kijken hoe ik voor mijn bek word geslagen. Ik ga er alles aan doen!?