Bokser Chris Kamp

In de aanloop naar het White Collar Boxing event zetten we regelmatig een bokser in de spotlights! Waarom doen de boksers mee, wat drijft ze en waar lopen ze tegenaan in de voorbereidingen?

Wie?: Chris Kamp
Leeftijd?: 48 jaar
Hoe lang boks je?:? iets langer dan 1,5 jaar
Wat is je motivatie?: gezonder leven

Even voorstellen

Chris is sinds zijn 27e al bezig met ondernemen en is nu aandeelhouder van diverse ondernemingen. Hij heeft 75 mensen in dienst en 3 vestigingen in Oud Beijerland, Haarlem ?n Cura?ao. Ondanks zijn drukke zakelijke leven, blijft hij tijd vrij maken voor boksen ?n het White Collar Boxing Event.

Over boksen

Chris heeft een zwak voor boksen! Toen hij 14 jaar was is hij begonnen op de lokale boksschool tot hij een jaar of 18 was. Sindsdien is hij nog een aantal keer begonnen ?n gestopt. Nu is hij alweer anderhalf jaar hard aan het werk bij White Collar Boxing. Wat hij deed, omdat hij zichzelf wat te zwaar vonden worden.

?Sinds ik fanatiek boks kan ik ook veel beter mijn zakenpartners lezen.?

Hier kwam hij er pas ?cht achter wat boxen was. ?Het is dag en nacht verschil, met de boksschool van vroeger?. Chris is fysiek zo veel sterker en gezonder geworden! Hij is gestopt met roken en al 12 kilo afgevallen.

Ook mentaal is hij beter en slimmer geworden. ?Ik probeer bij het boksen mijn tegenstander te lezen en daarop te anticiperen. Dat is het leukste. Sinds ik dat doe kan ik ook veel beter zijn zakenpartners lezen.?

Boksen is voor Chris? het gevecht aangaan met je zelf. ?Je kan niet opgeven, want dan krijg je gewoon klappen. Je moet doorzetten!. Daarnaast moet je je blijven uitdagen door steeds weer nieuwe combinaties te vinden. Als je dit niet doet, dan heeft je tegenstander je heel snel door. Het is continue grenzen verleggen, dat vormt je en dat maakt het zo leuk.?

?Dat gevoel is verslavend, het geeft een kick!?

Als hij helemaal stuk gaat tijdens het sparren, dan blijft Chris gefocust. Hij houdt zijn dekking hoog, blijft kijken, blijft bewegen. Hij vindt het ook een fijn gevoel als je over die vermoeidheid heen gaat. ?Dat gevoel is verslavend, het geeft een kick!?

Op weg naar het event

Het White Collar Boxing Event is voor Chris iets van zijn bucket list. Hij heeft altijd al een keertje in de ring willen staan. Dat het dan ook nog voor een goed doel is en hij zo mensen helpt, zorgt er helemaal voor dat hij hier voor wil gaan! ?Misschien is het ook wel een beetje de midlifecrisis.?

?Het is ook een sociaal event, de sfeer met de boksers onderling is goed. We doen er alles aan om elkaar te helpen. Ik vind het ook echt mooi dat Marichelle andere jonge boksers mee laat coachen voor hun opleiding. Mooi hoe ze dit doet vanuit haar passie voor boksen, ze is zo ontzettend gedreven!?

Chris is niet groot maar weet te verrassen. Hij is een aanvallende bokser, krachtig en explosief! Hij heeft dan ook al een duidelijk plan voor het event. Chris gaat technisch boksen, veel combinaties maken. ?Ik wil in het midden van de ring staan en de druk hoog houden.? Wie zijn tegenstander is maakt eigenlijk niet zo veel uit. Hij zal alles geven en er een mooie partij van maken! Wel zal hij erop moeten blijven letten dat hij zijn dekking goed gesloten houdt, dat is zijn uitdaging voor 6 april.

Een andere uitdaging die Chris heeft is het kiezen van zijn opkomstnummer. Hij luistert naar muziek, schrijft op, schrapt toch weer. ?Misschien kies ik wel voor Rammstein. Of de Rolling Stones?? Het kan dus nog echt alle kanten op gaan. We zullen tot 6 april moeten afwachten wat het nummer geworden is.