Bokser Guido Mangert

In de aanloop naar het White Collar Boxing event zetten we regelmatig een bokser in de spotlights! Waarom doen de boksers mee, wat drijft ze en waar lopen ze tegenaan in de voorbereidingen?

Wie?: Guido
Leeftijd?: 51 jaar
Hoe lang boks je?:? 3 maanden
Wat is je motivatie?: Fit worden

 

Even voorstellen
De bokser die de spits mag afbijten is Guido en dat is niet zomaar. Guido is namelijk naast bokser op het event ook nog eens hoofdsponsor met zijn bedrijf Peak Value. En dat allemaal terwijl hij nog maar 3 maanden geleden begonnen is met boksen.
Tijd om hem een stukje beter te leren kennen dus.

Guido is ondernemer in hart en nieren. Zijn bedrijf PeakValue bestaat dit jaar 10 jaar. Al die tijd helpt hij ondernemers met hun groeistrategie, hij adviseert en begeleidt hen met de uitrol van de strategie?n die zijn bedacht. Daarnaast investeert PeakValue ook in andere bedrijven om ook hen te helpen groeien.

?Na een paar wijntjes heb ik ?ja? gezegd tegen het White Collar Event.??

Toen Guido tijdens het ondernemersdiner na een paar wijntjes met Peter van de Linde in gesprek raakte over boksen en het White Collar Event heeft hij ja gezegd. Daar wilde hij wel aan mee doen, de ring in ?n daarbij een stuk gezonder leven. Maar als Guido iets doet, dan doet hij het goed! Hij is zo enthousiast dat hij ook meteen hoofdsponsor is geworden van het event!

Guido vind het tof dat hij iets stoers kan doen, fit kan worden ?n dat het voor het goede doel is. Hij heeft veel te maken gehad met kanker in zijn directe omgeving. Het ging dan niet specifiek om lymfeklierkanker, maar het doel ligt wel dicht bij hem.

Over boksen
Beginnen met boksen was wel een uitdaging. Guido zijn natuurlijke angst voor maaiende armen is hij stukje bij beetje aan het overwinnen. Inmiddels is zijn instinct niet meer om zijn handen voor zijn hoofd te doen en snel om te draaien. Deze bokser neemt initiatief en bokst veel liever aanvallend dan dat hij verdedigt. Door te trainen gaat dat elke keer weer beter!

?Het is een soort oer gevoel en het werkt verslavend.? Af en toe kan hij zich nog een echte oen voelen als hij zijn hoofd laat hangen. Aan de andere kant krijgt hij een enorme kick als het wel lukt. Het is onverwacht echt grensverleggend. Guido doet er duidelijk alles aan om op 6 april met goed fatsoen mee te kunnen doen!

Hij traint 5 keer in de week met boksen, 4 keer samen met de andere White Collar boksers en op zaterdag doet hij mee met de bokszaktraining van TYR boxing. Daarnaast vult hij dit aan met 1 of 2 keer in de week joggen of fietsen. Helaas staat het joggen nu op een iets lager pitje door een kuitblessure, maar hij kan hier snel weer mee gaan starten!

Boksen zorgt er sowieso voor dat Guido steeds beter in zijn vel zit. Hij heeft er een ijzersterke conditie door gekregen. Maar hij voelt zich ook veel frisser en scherper op het werk. Hij kan het echt iedereen aanraden!

?Het is een mooi voorbeeld van een individuele sport die je toch als groep beoefent.?

Op weg naar het event
Ook het groepsgevoel is zo gaaf, hij had geen idee wat hij moest verwachten. Hij dacht zelf aan het stereotype van de agressieve bokser, maar niets is minder waar. ?Wat een leuke lui, we gaan er, met humor, echt voor met elkaar. Het is een mooi voorbeeld van een individuele sport die je toch als groep beoefent.?

Toch zijn er een aantal boksers waarvan hij hoopt dat hij niet tegen hen in de ring hoeft. ?Omar bijvoorbeeld, maar ik zoek hem op om mijn angsten te overwinnen. Dan heb ik het maar gehad! Ook Ruud is vreselijk goed, als ik tegen een van hen moet kan ik net zo goed op de grond gaan zitten, dan ben ik kansloos!?

Gelukkig wordt iedere bokser tegenover iemand gezet van hetzelfde niveau. Guido zijn conditie is echt hartstikke sterk, hierdoor is hij zelfverzekerd en durft hij steeds meer. Hij geeft aan dat hij misschien niet de beste bokser is, maar hij blijft langer ?goed? en dat is dan ook waarom hij gaat winnen. Het wedstrijdplan gaat langzaam vorm krijgen, er worden combinaties geoefend en patronen herkent. Het is nog niet in kannen en kruiken, maar daar wordt hard aan gewerkt.

Guido heeft wel al gekozen voor zijn opkomstnummer. ?Een nummer van Eminem waar hij veel energie van krijgt. De tekst van het nummer Lose Yourself sluit goed aan en heeft parallellen die je in eerste instantie niet ziet. Daarnaast is dit h?t favoriete nummer van zijn jongste zoon.?

?Je wilt wel blijven doorgaan. Je wil die ene wedstrijd van je leven winnen.?

?Hij kan iedereen aanraden om mee te doen, zeker ondernemers die misschien t? veel werken of eten. ?Je moet ergens voor gaan, je kan niet afzeggen en het helpt je om beter te voelen! Aan het begin als je helemaal stuk gaat tijdens het sparren wil je stoppen, terug in bed, dood. Maar toch wil je wel blijven doorgaan. Je wil die ene wedstrijd van je leven winnen.?

Guido geeft het stokje door aan Roel. Hij heeft Roel uitgedaagd om ook mee te doen met het White Collar Boxing event. ?Hij is nog fanatieker dan ik ben! Het heeft hem ook zo veel goed gedaan, hij is zelfs gestopt met roken!?